
Trolldeg:
5 dl vetemjöl
3 dl vetemjöl special ( för att få lite "lättare" deg)
3 dl fint salt
3 dl varmt vatten + 2 tsk olja
Blanda och knåda 10 min. Knådningen är trixet för att få en fin deg, värmen från händerna gör att saltet smälter in i degen och det blir fin yta när du gräddar.
Blanda först mjöl och salt noga och tillsätt vattnet med olja i

Knåda minst 10 min

Låt degen vila svalt 1 tim (ej kylskåp)

Sen är det bara att börja modellera, här har jag en kniv och en smörkniv

Forma hjärtformen och dela övre delen med kniv

Här är det färdiga hjärtat, jag har "tummat" lite för att få en lite mer oregelbunden yta. Om du vill ha helt slät kan du gå över med en väl urvriden svamp innan gräddning

Grädda:
Stora saker 150gr 4tim
Små och platta saker 100gr 2tim

Nu är det bara att vänta på att det ska torka...imorgon kommer beskrivning på gjutformen....
Här är gjutformsmassan, det är ett pulver som man blandar med vatten och som ska stelna snabbt ..vi får se hur det går....

Ha en Bra dag! Kram! Mita
Hej Mita! Vad härligt att du påminner oss vad allt det finns och vad man kan göra. Jag har provat ta fram min förmoga att skapa som jag gjorde mycket när jag jobbade som dagmamma i Finland....ca 100 år sen:)
SvaraRaderaHar det bra!
Kram Sirpa
Hej Sirpa...jag har också ung. 100 års samlade pysselideer så det poppar nog upp mer från "förr" men det är ju det som är kul att sprida dom till den yngre generationen....Kram! Mita
SvaraRadera