söndag 13 juni 2010

Måndag 14 juni Korttillverkning 8.

Här kommer den korttillverkning som var tänkt för måndag nu när jag är på semester...för det funkar inte att lägga in på datum...så det får bli två idag.

Enamel är ett pulver som man lägger i flera lager och värmer varje lager tills det smält. Stämplar gör man det sista i det fortfarande smälta lagret.
Enamel finns att köpa i affärer och webshopar som säljer stämpelmaterial i små burkar. Som embossingpulvret är det fördel att ha det in större burk.

Enamel blir bäst om man gör det på en bit kartong, tunnare papper kupar sig för det blir för mycket spänning när enamelen torkar.
Klipp till en bit kartong, här från en vanlig papplåda. Välj motiv på stämpel och färga in den i svart dyna. Svart ger bäst effekt men du kan välja vilken färg du vill för olika effekter. Innan du stämplar motivet i enamelet så färgar du in dynan lite snabbt igen för att färgen ska vara fuktig.

För att få enamel att fastna första gången färgar du in kartongen med stämpeldyna, tryck dynan över hela kartongbiten. Jag har tagit genomskinlig dyna här för jag ville få oblekt i botten.
Häll på enamel och häll av överskottet och värm tills det smält, sen får du vara snabb och hälla på ny enamel innan den första torkat. Om den torkat kan du värma upp den igen så det är ingen fara....


Lägg på fler lager...ca 4-5...och värm emellan

När du känner dig nöjd med tjockleken på din lilla emaljskylt så har du stämpeln i beredskap när du värmer sista lagret, tryck stämpeln lite snabbt i dynan och sen på den varma enamelen, det kan glida lite så du får var stadig på hand...

Här är den färdiga skylten

Här är material för att göra en enamelskylt med blå botten och fötterstämpel

Jag har stuckit in en liten gaffel i mellanlagret på kartongen denna gången och då gick det lätt att doppa i enamelen varje lager

Här är de färdiga skyltarna...dom kan man ju tänka sig att dekorera massa saker med...ideerna flyger i min hjärna....

Här är det färdiga kortet med fötter.

Ha en Bra dag! Kram! Mita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar