söndag 9 maj 2010

Betongkrona stor....

Här har gjort en betongkrona modell större....
och satt i en underbar vårbukett som min kära vän Erika hade med sig till oss igår kväll när vi hade en liten fest.

Tekniken finns under etiketter Betong-gjutning-grunderna och betongprojekt
Jag har Tvinnade stag som du hittar beskrivning under etiketter Trådkonst-tvinning m. borrmaskin.
Stagen är 60cm och vikta på mitten.
Glasskålen är en IKEA som jag tryckt ner i mitten för att få som en vas till blommor eller om du vill ha ett ljus i, kan bli fint med ett blockljus här.
Jag har gjutit i en spann modell mindre och om du töjer i kanterna när betongen har härdat, här ca 2 dygn ( jag tar det säkra...), så gick det lätt att få ut den.
I mitten står tyngder för att hålla ner skålen och runt band jag ett snöre för att stagen inte skulle falla utåt sidan

Här är kronan innan dekoration och betongblommor gjorda i muffinsformen från Åhlens.
Dom fick lite mycket bubblor i sig, jag fyllde dom ända upp innan jag slog formen mot bänken och det var den lite vinglig för så nästa gång ska jag fylla till hälften och skaka upp bubblorna och fylla helt sen så får vi se om det blir bättre.

Nu har jag ett betongprojet med samma spann, betong i botten och stag runt om som jag tänker försöka mig på att fläta som en bur av.....
När jag hållit på med detta kom tanken att det skulle vara jättefint att gjuta ner pilkvistar och fläta en pilkorg på...det blir en tur till vännen Eva som odlar pil här i Lidköping, Pilrike heter hennes företag (jag ska försöka hitta hennes webadress)
Ha en skön dag! Mita

2 kommentarer:

  1. Hej Marika! Nu har jag festat färdigt:) Den där översta bilden är helt underbar o de där betong rosorna, vau! Har det bra! Kram Sirpa

    SvaraRadera